Vores 5 ultimative tips til at gøre din Alaska-drøm til virkelighed!

Portage Glacier, Alaska

Der findes utallige tv-programmer om den amerikanske stat Alaska og dens uberørte vildnis, hvor bjørne og elge boltrer sig på deres enorme private legeplads. Når man sidder foran fjernsynet, kan det hele føles en smule uvirkeligt og utrolig langt mod nord, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være!
I maj måned 2016 pakkede vi rygsækken og drog af sted med ét mål i sigte: vores udlejningsbil, der stod og ventede på os i Alaskas mest benyttede lufthavn, Anchorage. Herfra begyndte vores eventyr ud på de ensomme brede landeveje med den ene storslåede udsigt efter den anden. Vi kan vist godt, uden at overdrive, sige at Alaska er vores absolutte yndlingsdestination, når det gælder naturoplevelser!
Vores oplevelser med Alaska og dets rige dyreliv kan du læse i et andet indlæg, da vi i dette indlæg vil give vores allerbedste tips til, at du også kan komme til at opleve denne fantastiske stat – selvfølgelig uden at blive ruineret!

1. TJEK ICELANDAIRS FLYBILLETTER

Vi kan varmt anbefale at kigge nærmere på flyselskabet Icelandair, der flyver fra Danmark til Alaska – over Island (vi fandt både billetter fra Kastrup og fra Billund). Og endda med gratis stopover på Island! Hvad er bedre end en ”gratis” rejse til det smukke Island, når du nu alligevel er på vej over Atlanten for at opleve smuk natur?
Vi lejede en bil og kørte rundt på Island i 5 dage – det var helt fantastisk, men det er en anden historie, som I får i et andet indlæg.

2. REJS UDEN FOR HØJSÆSONEN

Hvis du har mulighed for at rejse i maj, start juni eller august er det klart at anbefale, da der i denne periode ikke er helt så mange turister. Et ekstra plus i disse måneder er, at Alaskas myg ikke boltrer sig i naturen her, så dem skulle du gerne kunne undgå i denne periode (det gjorde vi i hvert fald i maj måned).
I maj kan man dog risikere lave temperaturer, så hvis du gerne vil have mulighed for både at sove i telt, og samtidig undgå menneskemylderet, vil vores ultimative anbefaling være at rejse enten i midt juni eller start august (juli er som sagt højsæson).

3. KØB ET TELT, NÅR DU ANKOMMER

Hvis du vælger at tage til Alaska i midt juni eller start august, kan du som sagt være heldig, at vejret tillader dig at overnatte i telt i nogle af verdens smukkeste omgivelser. Selv uden for højsæsonen, kan hotellerne i Alaska være virkelig dyre (i forhold til, hvad du får for pengene).
Du kan derfor med stor fordel smutte en tur i Walmart eller et andet større supermarked og købe et telt. Det kan måske føles som mange penge lige at lægge på én gang, når du køber teltet, men husk, at du ved at overnatte i telt, hurtigt kommer i gang med at spare tusindvis af kroner!
Vi var som sagt af sted i maj måned og havde desværre kun mulighed for at sove i telt 2-3 gange på turen pga. lave nattemperaturer. Det kan altså være en kold fornøjelse, men har man som os, en god sovepose, er det det hele værd, for hvad er smukkere end at vågne op til solen, som farver de sneklædte bjerge?

4. LAV DIN EGEN FROKOST

Når man er på roadtrip er en af de helt store fordele selvfølgelig, at man kan smække alt hvad man ejer bag i bilen og suse af sted. En anden kæmpe fordel er, at man nemt kan svinge ind forbi et supermarked og købe lidt at have med til de lange køreture. Hvis man som os har en lille urtekniv med, kan man komme langt med f.eks. friskbagt brød, en dåse tun og lidt frugt og grønt.
Det kan ofte være en god idé at handle lidt ekstra af de varer som kan tåle at ligge i bilen, da Alaska er en usandsynlig stor stat, der nogle steder har store afstande mellem supermarkederne.
Vi havde f.eks. altid en pose mandler og nogle bananer liggende i handskerummet, til når den lille sult meldte sig, og der ikke lige var frokost eller aftensmad i sigte.

5. UDNYT DE GRATIS OPLEVELSER

Langt de fleste besøgende i Alaska kommer for at opleve den enestående natur og det dyreliv staten byder på. Det betyder, at langt det meste af det, du sikkert kommer for at opleve, er ganske gratis!
Selvfølgelig betaler du hver dag en pris for din lejebil, og benzinen bliver heller ikke fyldt på af sig selv, men når disse to ting er klaret, er der ikke andet at gøre, end at drøne ud på landevejen, hvor Alaska bare venter på at tage imod dig med sine smukke bjerge, skove, søer, dyreliv, vandreruter, fjorde, gletsjere og meget meget mere!

Du vil måske også være interesseret i

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *