Vores 10 favoritsteder at spotte wildlife i USA

Yellowstone, USA

En af vores allerstørste glæder, når vi rejser, er at spotte wildlife. Vi har spenderet utallige timer i ukomfortable stillinger i jagten på den følelse af spænding, der opstår i det korte glimt, hvor et vildt dyr viser sig for os for første gang.

Vores absolutte favoritsted at spotte wildlife er USA. Det store land mod vest byder på utallige muligheder for at se særpræget dyreliv udfolde sig i sine naturlige omgivelser – fra faretuende grizzlybjørne til majestætiske gråhvaler.

Vi har herunder samlet 10 af vores yndlingssteder at spotte wildlife i den amerikanske natur.

Denali National Park, Alaska

Vi elsker amerikanske nationalparker og har gennem de seneste år oplevet mange forskellige, men når det handler om at spotte wildlife, er der ikke noget der slår Denali National Park i Alaska. Parken byder bl.a. på et view til det højeste bjerg i Nordamerika, Denali, samt rigtig gode muligheder for at spotte en af de mere end 300 grizzlybjørne eller 200 sorte bjørne, der lever indenfor nationalparkens enorme område.

På vores 3 dage i parken spottede vi 9 forskellige grizzlybjørne og havde et ”once in a lifetime moment”, da der en aften trådte intet mindre end 5 grizzlybjørne ud foran vores bil – blot 5 km fra nationalparkens indgang. Det var for vildt og et øjeblik vi nok aldrig vil glemme!

Udover bjørne lever der i nationalparken mere end 160 fuglearter og 39 forskellige pattedyr, der inkluderer bl.a. ulve, mere end 1500 elge, caribou, dall-får og mange andre spændende dyr.

Yellowstone National Park , Wyoming

Yellowstone National Park i Wyoming er USA’s første nationalpark og er fuldstændig uovertruffen, når det gælder flot og spektakulær natur og ikke mindst dyreliv.

Her lever bl.a. store flokke af bisoner og elks side om side midt mellem gejsere, mudderhuller, farverige geotermiske kilder og vandfald. Derudover er der også god chance for at spotte bl.a. bjørne, ulve og elge – her så vi dog kun de to sidstnævnte.

Cape Cod, Massachusetts

Vi har spottet hvaler flere steder på det nordamerikanske kontinent, men intet har slået vores oplevelser på Kennedy’ernes favoritferiested – halvøen Cape Cod – kun en kort køretur fra vidunderlige Boston. Amerikanerne kalder det selv for en ”world-class whale spotting destination” og vi må give dem ret. Et par timers sejllads kastede så mange vilde oplevelser af sig, at Cape Cod for os er et ”must see” næste gang vi igen befinder os i det nordøstlige USA.

 

Everglades National Park, Florida

Tæt på den pulserende storby Miami i Florida ligger den amerikanske nationalpark Everglades. Parken åbnede i 1947 og er et over 6000 km2 unikt landskab med sump, mangrove og mange spændende dyrearter som alligatorer, søkøer og (hvis man er heldig) pantere. Den bedste tid at spotte wildlife er i de tørre vintermåneder mellem december og april, men vi besøgte selv nationalparken i juli og blev på ingen måde snydt for store naturoplevelser.

Highway 101, Californien

Californien er en populær feriedestination, når vi danskere rejser mod USA, og vi forstår godt hvorfor. Lækkert vejr, god vin og ikke mindst fascinerende storbyer virker tiltrækkende på mange. Men staten gemmer også på mange store naturoplevelser – fra de enorme Redwoods og spændende nationalparker som Yosemite til Mojaveørkenen – og den amerikanske Highway 101. Når man kører langs kysten ad 101’eren fra San Francisco mod Los Angeles, møder man flere steder undervejs store kolonier af elefantsæler, oddere og søløver. Flere tusinde af disse dyr lever langs kysten, og udgør efter vores mening interessante stop på enhver rejsendes roadtrip i Californien.

Hele staten Alaska

Alt i USA er STORT – men i Alaska er alt bare endnu større og vildere, og intet overgår statens dyreliv og enorme uberørte natur. Alaska er 1,53 mio. km2 – dvs. mere end 35 gange større end Danmark, og har over 3,5 mio. søer – større end 8 hektar! Fra det øjeblik du lander i lufthavnen i Alaskas største by Anchorage, er du omgivet af vild natur og dyreliv. Allerede fra flyveren på vej ind mod gaten kan man være heldig at spotte elge, og hvis det ikke sker, er der garanti for at se det store dyr, hvis man bare kører et par kilometer fra lufthavnen og ind i Kincaid Park. Vi spottede selv de første 20-30 elge på vores køreture ind i denne hyggelige park, der af de lokale bliver brugt til alverdens slags sport.

I Alaska oplever man virkelig en storslået uberørt natur og et dyreliv, du ikke finder mange andre steder i verden. På vores 17 dage rundt i staten i maj/juni 2016 så vi utallige elge og amerikanske kongeørne, hvaler, oddere, elks, ræve og ikke mindst 9 store grizzlybjørne.

En tur hertil er noget vi allerede længes efter at gøre igen – og det kan faktisk gøres både billigere og nemmere end man skulle tro – læs bare her.

Custer State Park, South Dakota

I The Black Hills omgivet af prærie og tæt på det kendte bjerg Mount Rushmore, med de 4 amerikanske præsidenthoveder, ligger Custer State park. Parken er hjemsted for verdens største flok (ca. 1300) bisoner, der engang i millionvis regerede på den amerikanske prærie.

At opleve denne kæmpe flok dyr gav os en fornemmelse af, hvordan det engang må have været at leve i det vilde vesten, inden den hvide civilisation for alvor kom til. Udover bisoner kan man opleve bjerggeder, pronghorn antiloper, vilde kalkuner og meget mere.

Glacier National Park, Montana

På grænsen til Canada i staten Montana ligger den enormt smukke nationalpark Glacier National Park. Her har man, som i flere andre nationalparker i USA, mulighed for at spotte bjørne, elge og mange af de andre fantastiske dyr.
Men noget af det, der gør denne park helt speciel, er den smukke going-to-the-sun-road køretur. Som navnet antyder kører man rundt højt oppe i bjergene, og man passerer Logan-passet i 2026 meters højde. Vi synes køreturen er utrolig bjergtagende og virkelig anbefalelsesværdig i sommermånederne, hvor vejen er fuld tilgængelig.

Rocky Mountains National Park, Colorado

Den enorme bjergkæde Rocky Mountains strækker sig fra Canada ned gennem USA, og i Colorado ligger nationalparken Rocky Mountains National Park. Fra første øjekast slog denne nationalpark benene væk under os med sine utrolige bjerge, vidtrækkende skove og smaragdgrønne søer. Hvis man har egen lejebil (som vi klart anbefaler), kan man køre fantastiske ruter rundt i bjergene med god mulighed for at spotte elks, elge, bjørne og andre af de dyrearter, der lever i området.

Cook County, Minnesota

På kanten af Lake Superior, der er verdens største ferskvandssø og ca. dobbelt så stor som Danmark, ligger Cook County. Udover et rigt dyreliv, der bl.a. inkluder elge og bjørne, kan du her opleve traditionel nybyggerhistorie, campere ned til Lake Superior og spise på en af de gode restauranter i byen Grand Marais, der i øvrigt fungerede godt som base at tage ud fra, da vi opholdt os i området. Vi tog desuden et smut over grænsen til den canadiske storby Thunder Bay. På vejen til Thunder Bay besøgte vi det fantastisk smukke vandfald ved Grand Portage, hvor man ved visitorcentret også kan blive klogere på den interessante nybyggerhistorie lige ved den amerikansk/canadiske grænse. Hvis man er på ferie i Chicago-området synes vi virkelig Cook County er en god mulighed for at spotte wildlife – uden at komme ud på en alt for lang køretur.

BONUSINFO:

Vi har selv besøgt alle parkerne i sommermånederne, hvor alle veje og pas har været åbne og fuld tilgængelige, og hvor alle campingpladser, hoteller og restauranter har været åbne. De fleste nationalparker holder åbent hele året rundt, og vil om vinteren være en helt anderledes (og spændende!) oplevelse end om sommeren. Hvis du planlægger et besøg til en af parkerne i vintermånederne, synes vi dog det er godt at holde øje med nationalparkernes hjemmesider, hvor man kan opdatere sig om vejrforhold og tilgængelighed – det kan gøres her

Du vil måske også være interesseret i

3 kommentarer

  1. USA er en af vores ynglings destinationer og især naturen er vi meget begejsret for. Vi har endnu Alaska tilgode men ellers er Yellowstone og Custer de to steder som har imponeret os mest.

    /Annette

    1. Vi er også helt pjattede med USA og har indtil videre besøgt 41 forskellige stater sammen 🙂 Yellowstone er virkelig også fantastisk! Der vil vi gerne tilbage til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *