Varm januar i Portugal

I hele januar måned lejede vi en lejlighed på Algarve-kysten i Portugal – og det kan altså (varmt) anbefales! Vi arbejdede freelance og kunne i princippet sidde hvor som helst, hvor der var internet. Vi bookede derfor en lejlighed i feriebyen Albufeira i et stort lejlighedskompleks (kombineret med et hotel), hvor vi havde køkken, stue, soveværelse, badeværelse og en terrasse – med udsigt udover havet! Det var nogle skønne uger med lune dage, masser af sollys, frodige appelsintræer, røde klipper, turkisblåt hav, gule sandstrande, smukke solnedgange, søde huse med portugisiske klinker, lange gåture langs vandet, en tur med lokalbussen til Faro, et roadtrip og meget meget mere!
Man kan nemt og billigt leje bil online (vi gav 80 kroner pr. dag med fuld forsikring!), og området byder på mange spændende udflugter – se bare nedenfor:

ROADTRIP – OMRÅDET OMKRING FARO
Området omkring Faro by (der desuden også er hyggelig!) byder på flere forskellige steder, der er værd at besøge. Ved byen Sagres besøgte vi f.eks. fortet helt ud til vandet ved Europas sydvestligste punkt. Fra Faro kørte vi også til byen Portimao, hvor der bl.a. er gode muligheder for at shoppe, og nordøst herfor finder du den hyggelige borgby Silves, hvor vi virkelig nød solen i de hyggelige gader omkring borgen. Også byerne Alte og Salir væk fra kysten byder på hyggelige gader og overraskende smukke steder.

Silves, Portugal

ROADTRIP – SEVILLA I SPANIEN
Når man er så tæt på Spanien, hvorfor så ikke køre til storbyen Sevilla? Det gjorde vi og det var virkelig en god oplevelse! Hold nu op, Sevilla er en skøn by! Der er simpelthen så mange smukt udsmykkede gamle bygninger og hyggelige gader og parker. Fra den arkitektoniske bygning ”Mushroom” kan man opleve alt dette fra toppen af byen. Det koster et par euro at komme op og gå rundt i den – så er der inkluderet en øl eller sodavand i prisen, og man har virkelig en god udsigt udover byen 360 grader rundt!

ROADTRIP – MÉRTOLA
Algarve-kysten har så mange små hyggelige byer og én af dem er Mértola. Her kørte vi til og brugte ca. en halv dag på at spise frokost, drikke kaffe og gå en tur op til borgen ved kirken. Fra borgen er der virkelig en smuk udsigt ned over de grønne områder (der er en del af nationalparken Parque Natural do Vale do Guadiana) og floden med de portugisiske huse langs siderne. På vejen hertil kom vi også forbi mange andre småbyer, der var et stop værd, f.eks. stoppede vi i den forladte mineby Mina De Sao Domingos, der var en meget anderledes spændende oplevelse.

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *