Ukendte Paraguay

I 2016 rejste vi i 2 måneder rundt i Sydamerika, herunder Paraguay. Hjemmefra havde vi egentlig ikke planlagt, at vi skulle til Paraguay, men da vi havde så god tid på rejsen, kom vores evige eventyrlyst op i os, og vi besluttede at gøre noget helt andet, end vi først havde tænkt. I Brasilien købte vi derfor en busbillet til den paraguayanske grænseby Ciudad Del Este, hvorfra vi tog videre ind i landet og rejste rundt i ca. 1 uge. I dette indlæg får du et indblik i, hvad du kan forvente dig af landet.

Hovedstaden Asunción
Asunción er Paraguays hovedstad og fungerer som landets kulturcenter. Byen ligger ved Rio Paraguay (floden) og har lidt over en halv million indbyggere. Asunción overraskede os virkelig positivt, for selvom der boede mange fattige langs byens flod, var der samtidig et byliv, der havde meget at byde på. Inde i centrum fandt vi mange gode markeder, caféer og restauranter, fine kulturelle museer og gamle bygninger – og udenfor byens centrum var der flere udmærkede shoppingcentre og biografer. Det var virkelig billigt, og vi boede f.eks. på et dobbeltværelse med swimmingpool lige ude foran værelset – midt i hjertet af Asunción til omkring 100 kr. pr. nat! Det var dejlig varmt (i februar), og vi mødte kun søde mennesker, der prøvede at hjælpe os så godt de kunne, selvom vi ikke kunne ret mange spanske gloser og de ikke kunne meget engelsk!

Encarnación & UNESCO-ruiner
Encarnación har ca. 70.000 indbyggere, og er efter vores mening ikke en vanvittig spændende by, men et stykke udenfor byen finder du et utroligt spændende stykke historie. Her kan du besøge Jesuit-ruinerne, der er på UNESCOS verdensarvsliste – nok et af de mindst besøgte UNESCO-sites i verden, hvilket er en skam, hvis du spørger os! Jesuitterne blev sendt fra Vatikanet i 1500-tallet for at overtage magten i Paraguay, og det er ruinerne fra deres kirker og bygninger, man kan opleve over alt i Paraguay, men bedst her i området ved Encarnación. Vi tog lokalbussen hertil, men pga. de få mennesker der kommer her, skal man lige være opmærksom på, at der ikke går mange busser tilbage igen, så det kan være en god idé at tage derud fra morgenstunden, så man har tid til at se området og komme tilbage igen, inden det bliver mørkt.

BONUSINFO:

Landet byder også på andre store oplevelser som vandfaldet Saltos del Monday og nationalparkerne San Rafael og Cerro Cora. I nationalparkerne skulle der vente flot natur og spændende dyrearter i omgivelser, der stort set ikke er påvirket af turisme. Dette må blive næste gang vi kommer til landet!

Paraguay er et fattigt land, og selvom landet tidligere har været underlagt diktatur og været gennem flere borgerkrige, oplevede vi ikke andet end søde og rare mennesker overalt, hvor vi bevægede os, og vi følte os aldrig utrygge som vi eksempelvis gjorde flere gange i Argentina og Chile.

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *