Storslåede oplevelser venter dig i det østlige Canada

Canada

Canada er måske mest kendt for den flotte natur omkring nationalparkerne Banff og Jasper i den canadiske del af The Rocky Mountains og for området ved Vancouver og Vancouver Island. Efter at have besøgt disse områder nogle gange besluttede vi for et par år siden at se hvad den fransktalende østlige del af Canada havde at byde på – og vi kan love for, at der venter storslåede oplevelser til enhver, der rejser til denne skønne del af Canada!

Den canadiske side af Niagara-vandfaldet

Hvis du ikke har set dette majestætiske vandfald før er det bestemt et ”must-see” på en tur til det østlige Canada (eller nordøstlige USA for den sags skyld). Om end det var noget turistet slog dets kraft og vildskab med det samme benene væk under os. Fra den canadiske side får du det store view af de to vandfald, der udgør Niagara og specielt ”Horseshoe Falls”, hvor der strømmer mere end 2 millioner liter vand ud over kanten hvert sekund, kan efter vores mening ikke undgå at imponere dig!

Pulserende storbyer

Det østlige Canada er spækket med pulserende storbyer – vi besøgte både Toronto, landets hovedstad Ottawa og Quebec City. Toronto er med sine 2,8 mio. indbyggere en rigtig storby med alt hvad det indebærer og her kan man sagtens bruge et par dage på at vandre rundt og udforske byen. For os var Ottawa og Quebec dog de to mest interessante byer at komme til. Disse byer er i høj grad præget af landets britiske og franske historie, hvilket især viser sig i arkitekturen – at vandre rundt her gav os nærmest en følelse af at være i en af de europæiske byer. Den gamle bydel i Quebec City er specielt interessant og ligger nærmest på en borg højt oppe på en stejl bakke i byen med små restauranter i snoede gader og flotte bygninger rundt om.

Flot natur

Overalt i Canada – både i øst og vest – kører man rundt i noget af den smukkeste natur man kan forestille sig. Efter at have været i storbyen Toronto i et par dage kørte vi til ’Algonquin Provincial Park’, der er et enormt naturområde med søer og flot natur. Her camperede vi nogle dage og lejede en kano som vi sejlede rundt på søerne i. Tager man yderligere øst på er området ved Nova Scotia utrolig smukt med forrevne klippekyster og små fiskerlandsbyer, og derudover er der gode chancer for at spotte hvaler på bådture eller endda fra kysten, hvis man er heldig.

BONUSINFO:

Når man kører uden for storbyerne og ud i naturen er der ofte langt både mellem tankstationerne og supermarkederne, så derfor synes vi altid det er en god ide at tanke op når man har muligheden.

En anden vigtig opdagelse vi gjorde os var, at så snart vi forlod byen Ottawa og kørte yderligere øst på krydsede vi pludselig en imaginær grænse, og her talte ingen (som i virkelig ingen!) engelsk – kun fransk. Derfor kan det være godt at kunne lidt fransk eller have en fransk ordbog med sig, når man kører rundt her.

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *