Forlænget weekend i den kroatiske by Zadar

Plitvic, Kroatien

Flemming har tidligere rejst i Kroatien og virkelig nydt det, så da vi i april 2014 fandt nogle billige flybilletter til Zadar i Kroatien, slog vi til. I dette indlæg deler vi, hvad vi nåede at opleve på de 4 dage vi tilbragte i landet.

ZADAR BY

Vi boede lidt udenfor Zadar by hos en kvinde og hendes familie. Vi havde en helt lejlighed for os selv i underetagen i deres hus, og lige udenfor kunne vi bruge terrassen og deres have, hvor vi bl.a. spillede badminton i det dejlige forårsvejr. Vi fandt lejligheden på hotels.com til en fin pris. Fra lejligheden kunne vi gå en fin rute ind til selve Zadar by, der ligger ud til Adriaterhavet og er rigtig charmerende med små både og hyggelige gader. Her er desuden mange dejlige spisesteder (og lækker is!). Vores umiddelbare vurdering er, at man kan opleve byen på 1-2 dage.

Zadar, Kroatien

Zadar, Kroatien

Zadar, Kroatien

PLITVIC NATIONALPARK

Efter at have trasket hele Zadar rundt, lejede vi en bil og kørte nordpå (vi lejer næsten altid en bil eller en scooter, når vi rejser). Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente af området, men Flemming havde læst om en nationalpark, der skulle være ret smuk, så den stilede vi mod, da vi jo elsker naturoplevelser! Og hold da op, en naturoplevelse vi fik os i Plitvic Nationalpark, der byder på de mest turkisblå søer og vandfald samt smukke vandreruter. Parken overraskede os virkelig positivt, og er faktisk noget af det smukkeste natur vi overhovedet har set (og det har vi altså set meget af rundt om i verden!).

Plitvic, Kroatien

DAGSTUR TIL BOSNIEN

Da vi jo havde lejet bilen tænkte vi, at vi ligeså godt kunne få så meget ud af den som muligt, så vi drog til Bosnien! Byen vi kom til hedder Bihac, og var faktisk ret spændende. Ingen af os havde før været i Bosnien, så selvom vi kun gik en tur i byen og spiste frokost der, var det alligevel sjovt at krydse grænsen til et andet land, og mærke de forskelle, der var i forhold til Kroatien, vi lige kom fra.

Bihac, Bosnien

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *