Magiske Marrakech

Marrakech, Marokko

Marokko, og især Marrakech, er efterhånden blevet en populær destination for os danskere at tage til. Det er nemt at komme hertil, og så venter her store oplevelser og ikke mindst varmere himmelstrøg.
Tilbage i januar 2011 tog vi en spontan beslutning og drog 1 uge til Marrakech og omegn. Flemming havde allerede rejst i Marrokko tidligere, så han kendte kulturen og kunne være vores ”guide”. I dette indlæg deler vi vores oplevelse af byen og omegnen.

DEN GAMLE BYDEL I MARRAKECH

Inde i den gamle del af Marrakech (medinaen) finder du den store plads Djemaa El-Fna med de omkringliggende markedsgader (souk’en). Området er stort med liv og glade dage, samt alt du overhovedet kan forestille dig af farverige tæpper, tasker og beklædningsdele! Vi brugte lang tid på at gå rundt og udforske pladsen og gaderne omkring. Vi oplevede bl.a. slangetæmmere, juice-boder (med den lækreste appelsinjuice!) og fantastiske tagterrasser med udsigt ned over den livlige plads, der om aftenen forvandler sig til madmekka for de lokale.

DEN NYE BYDEL I MARRAKECH

I Marrakechs nye bydel finder du sjovt nok den mere moderne del af byen. Her var der f.eks. (til Kathrines store fornøjelse!) butikker som Zara & Mango samt en masse lækre spisesteder. Vi synes det var sjovt at opleve så kontrastfyldt en by, der overalt emmer af landets kultur. Midt mellem de moderne bygninger hersker samme kaotiske trafik som i resten af byen – det er faktisk en oplevelse i sig selv at skulle krydse en vej, hvor knallerter, hestevogne, kameler og dyttende biler drøner af sted!

ATLASBJERGENE

På vores ophold i Marrakech lejede vi nemt og smertefrit en bil, så vi også kunne opleve omgivelserne omkring byen. Vi kørte op i de smukke Atlasbjerge (hvor man om vinteren kan stå på ski) og ud i de mere øde landområder, hvor der var god mulighed for at komme tættere på den lokale befolkning, der over alt var utrolig venlig og imødekommende.
Det var virkelig nogle fede oplevelser og vi vil rigtig gerne tilbage til Marokko, men så ville vi nok rejse lidt mere rundt i landet, nu hvor vi har oplevet Marrakech.

Du vil måske også være interesseret i

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *