Islandske naturoplevelser tæt på Reykjavik

Island

Vi har altid drømt om at opleve Island, så da vi i midten af maj måned sidste år skulle rejse til USA med lavprisflyselskabet Icelandair, og fandt ud af, at man uden ekstra beregning kan lave et par dages stopover på Island, var vi ikke i tvivl – vi skulle endelig opleve Island!
Vi bookede 5 nætter i Reykjavik og en bil, så vi kunne køre rundt i landet derfra. I dette indlæg skriver vi lidt om, hvad vi fik dagene til at gå med, så du måske kan blive inspireret til en tur i samme stil.

THE GOLDEN CIRCLE

The Golden Circle er en rute, der indebærer nogle af Islands største naturmæssige højdepunkter, bl.a. det imponerende vandfald Gullfoss, nationalparken Pingvellir og geyseren Strokkur. Vi kørte runden på 1 dag med udgangspunkt fra Reykjavik, og det fungerede virkelig godt! Der var så smukt og dramatisk overalt, og vi formåede at ankomme til hvert ”punkt” på ruten i det tomrum, der var mellem, at én turistbus (jep, dem er der altså en hel del af på denne rute!) forlod stedet og den næste ankom, så vi fik oplevelserne sammen med kun få andre turister. De fleste steder kan du finde en café, men vi købte faktisk oftest noget rugbrød og frugt/grønt med i bilen, så vi bare kunne holde i bilen og kigge på smuk natur og spise knap så dyr mad (alt er dyrt på Island, men det er uden tvivl det hele værd!).

Gulfoss, Island

BLUE LAGOON

Blue Lagoon er nok noget af det, Island er allermest kendt for. Vi havde selvfølgelig også hørt om den famøse naturlige spa, og frygtede faktisk lidt, at det ville være en turistfælde. Men der tog vi fejl! Hold nu op, en skøn oplevelse det var at svømme rundt i det glohede varme vand, og bare nyde naturen og den friske luft med en silica-maske smurt i fjæset. Vi bookede vores indgangsbillet online og valgte tidsrummet, der startede omkring kl. 20 eller 21 om aftenen. Du bliver tilbudt nogle forskellige tidsrum at vælge imellem (det varierer alt efter sæsonen, så tjek op på dette!), simpelthen fordi der kun må være et vist antal personer i lagunen ad gangen, hvilket jo er meget rart! Vi var rigtig glade for, at vi valgte at tage derud om aftenen, da der stort set ingen mennesker var på dette tidspunkt, og det gav os bare den ultimative følelse af ro og velvære.

Blue Lagoon, Island

TANGEN VED SNÆFELLSJÖKULL

En af de første dage vi havde på Island kørte vi nord for Reykjavik ud på tangen, der går ud til Snæfellsjökull. Her oplevede vi det mindre turistede Island, og kørte rundt i det dejligste solskinsvejr (vi oplevede dog også, at vejret på Island lynhurtigt kan skifte!) og så islandske heste, ensomme træhuse og kirker, samt smukke udsigtspunkter med dramatiske klipper. Det var en helt anden oplevelse end f.eks. at køre The Golden Circle, ikke bedre eller dårligere, men bare meget mindre turistet, så vi fik virkelig følelsen af at have oplevet det ægte, øde Island.

Island er fuld af smukke steder, og næste gang vi kommer dertil, kunne vi godt tænke os at opleve det helt nordlige Island eller det østlige Island, som vi slet ikke har været i nærheden af.

Island

Island

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *