Vores 5 bedste grunde til at besøge Taiwan

Sun Moon Lake, Taiwan

I Danmark kender de fleste måske Taiwan fra legetøj mærket med ordene ”Made in Taiwan”. Men Taiwan er meget mere end bare produktion af legetøj, for i Taiwan kan du opleve smuk natur, lækre strande, pulserende storbyer og en spændende kultur.
I sommeren 2014 rejste vi 1 måned rundt i Taiwan og her kommer vores 5 bedste grunde til, at du skal prøve det samme!

1. SMUK NATUR
Hvis du ligesom os er naturelsker, synes vi den taiwanesiske nationalpark Taroko Gorge er et must på din rejse til Taiwan. Her finder du masser af vandreruter langs majestætiske kløfter, floder, klipper og vandfald. Derudover kan du bevæge dig ind i nogle af klippegrotterne, men så skal du bare lige huske at få fat i en hjelm ved nationalparkens indgang (jep, det glemte vi!).
I det sydlige Taiwan finder du desuden byen Kenting, der er et sandt paradis for badenymfer, surfere og strandløver pga. områdets lækre strande. Her kunne vi leje en scooter og suse af sted ud til de mere øde strande og den nationalpark der er her, hvor vi bl.a. mødte aber, edderkopper og slanger.
Inden vi rejste hjemmefra var vi hoppet ind på Borgerservice og havde betalt de 25 kroner det koster at få lavet et internationalt kørekort (i Taiwan godtager de ikke dit almindelige kørekort).
Også den kendte sø Sun Moon Lake er værd for naturelskere at kigge nærmere på. Området og dets nærliggende templer kan sagtens opleves på 1 dag, men der er også masser af overnatningsmuligheder ved søen, hvor du også finder kaffebarer (læs: Starbucks), scooterudlejning osv.

2. PULSERENDE STORBYER
Taiwans hovedstad Taipei er en pulserende storby, der byder på noget af Asiens mest moderne arkitektur.
Her finder du et hav af lækre spisesteder, masser af shopping og alt hvad du ellers forventer dig af en rigtig storby. Vi blev virkelig overraskede over, hvor pæn og ren Taipei er! Når man har rejst i andre asiatiske lande er Taipei (og Taiwan generelt) meget moderne og strømlinet. Derfor er det i Taiwan heller ikke ligeså billigt som i andre asiatiske lande, men sammenlignet med Danmark, synes vi stadig det var billigt – især mad.
I Taipei finder du udover shopping og gode spisesteder en af verdens højeste bygninger, Taipei 101, der er et must-see, når du er i byen! Fra toppen havde vi udsigt udover hele byen og på 36. etage spiste vi endda frokost, der bestod af lækker sushi og andre asiatiske retter.
Udover hovedstaden Taipei besøgte vi storbyerne Kaohsiung, Hualien og Tainan, der alle har hver sit spændende at byde på. Vi bed dog særligt mærke i byen Tainan, hvor vi var på en gåtur rundt i hele byen, der var tilrettelagt, så man fik set alle byens forskellige templer.

3. SPÆNDENDE KULTUR
Taiwan har en utrolig spændende kultur. Landet bærer præg af dets religion og overalt så vi smukke templer. Derudover synes vi man kunne mærke, at Taiwan ønsker at fremstå som et selvstændigt land og ikke er så glade for at blive set som en del af Kina, som det officielt stadig er. Nationalismen er stor og der findes derfor rigtig meget kultur og historie i landet, som man bl.a. kan opleve på landets mange forskellige museer.

4. NEMT AT REJSE RUNDT I
I andre asiatiske lande har vi ofte prøvet at sidde og rasle rundt på uendelig lange busture på dårlige veje, og selvom det har en vis charme, er der i Taiwan helt andre forhold. I Taiwan kan man nemlig rejse med tog! Og ikke bare gamle bumletog, men rigtig fine tog med aircondition og sæder, der kan ligges ned. På den måde kan man hurtigt komme rundt omkring i hele landet og det fungerede virkelig godt for os!

5. KAN OPLEVES PÅ 2-3 UGER
Taiwan er et ret lille land og kan derfor opleves på nogenlunde kort tid. Hvis man kun har 2 eller 3 ugers sommerferie kan man altså sagtens rejse til Taiwan og alligevel opnå en følelse af at have set størstedelen af landet! Vi havde som sagt 1 måned i landet, og vi synes virkelig det var fedt at have lidt ekstra tid til at udforske stederne mere i dybden, samt at køre rundt på scooter og bare have friheden til at køre, hvorhen vi havde lyst til.

Du vil måske også være interesseret i

3 kommentarer

  1. Taiwan slog benene væk underos. Det er virklig et dejligt sted at være gæst. Det var især de venlige loklae som vi var meget begejstret for.

    Vi var der desværre kun en lille uges tid og primært i Taipei. Vi drømmer om en dag at vende tilbage og i jeres indlæg kan jeg da læse at vores fornemmelse af at der er så meget mere at opleve er rigtig.

    PS. Tillykke med jeres fine blog 🙂

    /Annette

    1. Vi var også helt vilde med Taiwan! Landet har virkelig meget at byde på, det kan varmt anbefales at rejse rundt i hele landet! Vi har en god ven i Taiwan (som også har besøgt os her i DK), så mon ikke vi skal ud og besøge ham igen på et tidspunkt – det håber vi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *