5 af vores favorit-øer i Europa

Corfu

De europæiske charterøer er klichéernes holdeplads – grisefester, sangria og danske menukort er nogle af de ord, der klistrer sig til de solfyldte øer. Gennem de senere år har vi besøgt mange forskellige europæiske øer, og efter at have kradset lidt i den pæne overflade, har vi fundet ud af, at mange af øerne har utrolig meget at byde på! Her deler vi 5 af vores europæiske favorit-øer.

1.  MALLORCA

Mallorca er nok den største klassiker af alle, og har for os været indbegrebet af grisefest og danskerhoteller. Vi har nu været der et par gange, senest i foråret 2015 – og øen har så meget at byde på, at vi er begyndt virkelig at holde af den. Bor du i Alcudia, er der f.eks. ikke langt til udsigtspunktet Ermita De La Victoria, hvor du enten kan vandre op på toppen af bjerget (i sommermånederne har det virkelig givet os sved på panden, så husk vand, snacks og evt. solhat!) eller køre i bil/på scooter til toppen og nyde et måltid i restauranten, der har en af vores favoritudsigter på Mallorca (den du ser på billedet ovenfor).
Hvis du lejer en bil, kan vi også anbefale at køre til borgbyen Arta – ca. 35 km. fra Alcudia. Arta overraskede os med sine hyggelige snoede gader, skønne torv og interessante borg med en fin udsigt over området. Vi synes virkelig Mallorca generelt har meget at byde på, så det er bare med at komme lidt væk fra turistbyerne og ud og opleve det lokale liv. Kommer du i april eller maj måned, blomstrer mandeltræerne og øen tager sig utrolig skønt ud på denne tid af året, der nok er vores yndlingstidspunkt at tage hertil på!

2.  CORFU

Grækenland er (sammen med Italien) et af vores favoritlande i Europa, og der er efter vores mening ikke meget, der slår de græske øers charme. I august 2015 besøgte vi for første gang øen Corfu, og hold da op en ø! Hjemmefra pakkede vi så let vi overhovedet kunne, og havde faktisk stort set kun badetøj, tandbørste og kørekort med. Da vi landede i lufthavnen, lejede vi en scooter og kørte nordsiden af Corfu rundt. Vi kørte ad små veje, og oplevede de mange strande med noget af det lækreste krystalblå badevand, vi ellers kun har set lignende i Mexico, Indonesien, Thailand (og faktisk også på Malta, som er næste favorit-ø på denne liste!). Da vi kørte rundt, fornemmede vi overalt den græske og italienske historie, der præger øens arkitektur. Vores favorit var området Palaiokastritsa (ja, hvordan udtaler man lige dét?!), der især byder på lækre stande, gode restauranter og smukke klostre.

3. MALTA

Den klippefyldte ø, der udgør landet Malta, synes vi bestemt også er et besøg værd! Hovedstaden Valletta og den gamle middelalderby Medina er begge spændende at udforske, hvis du spørger os. Her er dog, som på mange af de andre europæiske øer, mange turister, men hvis du lejer en scooter eller en bil og kører ud til de mindre byer, kan du nemt finde den ægte maltesiske charme. Selvom stranden er lille og det var ret umuligt for os at finde skygge ved lagunen Blue Lagoon, synes vi alligevel, det er værd at sejle herud, da vi her oplevede noget af det lækreste klare badevand.

4. SARDINIEN

I april 2013 var vi en forlænget weekend i Alghero på den italienske ø, Sardinien. Her brugte vi et par dage på at vandre rundt i byen, og et par dage på at køre rundt i lejebil og opleve noget af det, som øen har at byde på (hvilket er rigtig meget!). Øen er kendt som Europas svar på Caribien, og her er da også mange flotte strande, men noget af det, vi faldt mest for, var de små hyggelige byer, der er at finde over alt på øen – kombineret med utrolig flot kuperet landskab og et rigt dyreliv (bl.a. albinoæsler på øen Asinara, der er en nationalpark). Vi synes slet ikke, at en forlænget weekend var nok til at opleve hele Sardinien, så vi vil utrolig gerne tilbage og opleve endnu flere af øens perler!

5. PAROS/SANTORINI

Det sidste sted vi vil anbefale, er faktisk to øer, der nemt kan kombineres på én rejse. En af vores allerførste rejser sammen gik til disse skønne øer – i den græske del af middelhavet. Vi landede i Athen, hvor vi brugte et par dage, og herefter tog vi ned til havnen i Piræus og fandt en færge, der kunne sejle os til øen Paros. Her lejede vi en scooter (som I måske har opfanget, at vi gør ret tit!), og kørte den lille hyggelige ø rundt på 3-4 dage. Øen er typisk græsk med blå og hvide huse og små hyggelige havnebyer. Desuden kommer færgen til Santorini tit forbi her, så den hoppede vi på, og efter nogle timers sejlads havnede vi på den billedskønne vulkanø Santorini. Også her kan vi varmt anbefale at leje en scooter og køre øen rundt. Og vigtigst af alt, synes vi ikke man må snyde sig selv for at se solnedgangen ude på kanten af klipperne fra hovedbyen Fira. Det er simpelthen så unikt og malerisk, så du har garanteret stødt på et smukt billede herfra før.

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *