3 grunde til at inkludere Java på din rejse til Indonesien

Borobudur, Java, Indonesien

Når vi danskere rejser til Indonesien, tager langt de fleste, forståeligt nok, til skønne Bali og de vidunderlige Gili-øer – og hjem igen. Da vi i 2012 rejste 1 måned rundt i Indonesien, besøgte vi selvfølgelig også Bali og Gili samt Lombok, men derudover brugte vi en del af tiden på øen Java, hvilket vi varmt kan anbefale. På Java finder du det mindre turistede Indonesien, og her får du vores 3 grunde til, hvorfor vi synes du skal inkludere Java på din rundrejse i Indonesien.

1.  VULKAN VED BANYUWANGI

Når man tager færgen fra Bali til Java, er Banyuwangi den første by man kommer til. Vi synes ikke selve byen havde det store at byde på, men det har de omkringliggende vulkaner til gengæld! Vi havde indlogeret os på et dejligt hotel, og blev hentet kl. 4 om morgenen, og kørt i 2 timer op til foden af vulkanen, som vi skulle bestige – først i mørke og til sidst i morgensolen. For os var det en utrolig fed oplevelse at stå på toppen og kigge ned i krateret. Det er noget vi vil anbefale alle at prøve, men man skal dog lige være opmærksom på, at det går en smule stejlt opad – til gengæld kan man bare sætte benene i frigear, når man skal ned igen!

2. YOGYAKARTA & BOROBODUR

Yogyakarta er placeret ca. midt på Java og er med sine 3,3 mio. indbyggere en enorm by. På trods af byens størrelse emmer byen dog af charme og kultur, og vi synes klart den er et stop værd. Byen er stadig den dag i dag styret af en sultan, og man kan få mange timer til at gå med at vandre rundt og kigge på det gamle palads og de mange omkransende gader med små mærkelige og spændende butikker. Det helt store trækplaster er dog det verdenskendte buddhisttempel Borobudur, der stammer tilbage fra det 8. og 9. århundrede. Vi tog bussen derud fra Yogyakarta uden egentlig at have nogen forventninger til stedet og vi blev bestemt ikke skuffede! Udover en fantastisk udsigt over området, var det utrolig spændende at opleve alle afkroge af dette enorme tempelkompleks.

Pssst! Hotellerne er billige i Yogyakarta og vi kan f.eks. varmt anbefale Sheraton Mustika Resort and Spa – lækker luksus til billige penge (Vi synes det er lidt sjovt, når man for sit budget pludselig kan bo sådan her:)

3.  JUNGLETUR I PANGANDARAN

Feriebyen Pangandaran udgør efter vores mening et spændende stop, hvis man vil ud og opleve junglen på Java. Hvis man samtidig er interesseret i historien fra 2. verdenskrig kan det næsten ikke blive bedre. Vi fik nemlig en aftale med en lokalguide, der tog os med på vandretur ind i junglen, og udover at vise os velbevarede japanske tunneller og bunkere fra 2. verdenskrig, så vi mere og mere af det rige dyreliv, jo længere vi kom ind i junglen. Der lever mange forskellige abearter, skorpioner, hulepindsvin og store edderkopper (som vi kom til at se rigeligt af på vores jungletur!) og derudover er der en helt utrolig fauna med blomster og anden vegetation, der virkelig er fascinerende.

Dette er blot nogle få af de ting Java har at byde på, så hvis du overvejer at rejse til Indonesien, håber vi ovenstående har givet dig endnu mere lyst til at inkludere den mindre turistede ø Java.

BONUSINFO:

Vi fløj til Bali og hjem fra Java (Jakarta), hvilket ofte kan planlægges uden nogen meromkostninger. Vi fløj med Qatar airlines, som virkelig må siges at være et 5-stjernet flyselskab i hele ordets forstand.

På Java er befolkningen muslimer (modsat på Bali, hvor de fleste er hinduister), og udover at det måske kan være en idé at planlægge sin rejse uden for ramadanen, hvor nogle ting er lukket, skal man måske tænke lidt mere over sin påklædning end på Bali. Vi oplevede dog ikke andet end utrolig flinke mennesker, der altid gerne ville snakke og endda have taget billeder med os (endnu et bevis på, at de ikke er så vant til turister).

Du vil måske også være interesseret i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *